• Livrare gratuită peste 300 lei

Cum merge Lutoya?

Dar ce-i Lutoya?

Argilă de teracotă culeasă vie, învârtită, meșteșugită, arsă și glazurată. Așa devine un obiect artizanal frumos din cale afară, cu care plantele sunt din cale afară de fericite.

Se pune în ghiveci sau se îngroapă în grădina de legume, iar acolo Lutoya transpiră prin pereții ei apa, pic cu pic, prin peretele poros.

Dacă te gândești, ploaia picură plantele încet și tandru, nu le toarnă o sticlă cu apă în rădăcini. Lutoya imită natura și îți microîngrijește plantele cu micropicături de apă filtrată.

Dacă apa din farfuria ghiveciului este risipită în mod normal, cu Lutoya nu se pierde nimic!

Unde este magia?

Ai putea să crezi că toata apa din Lutoya ține pământul umed și cauzeaza putrezirea rădăcinilor. Hai să îți spunem cum de nu este așa.

Lutoya picură apă doar când pământul din ghiveci este uscat. Tensiunea lui apasă pe lutul umed și trage apă atât cât îi încape în pori, doar cât îi trebuie. Rădăcinile își iau apa necesară, restul se scurge iar pământul se usucă iar. Și așa se reia procesul ^_^

Când solul este ud, nu există tensiune și apa nu este trasă prin peretele Lutoya. Această știință/magie a fost descoperită de strămoșii noștri, cei dintâi olari și grădinari.

Cum sa foloseste Lutoya in Gradina?

Plantati un vas Lutoya intr-un perimetru de 50cm.
Shop
Trebuie umplut doar o data la 7-12 zile in functie de capacitate.
Shop
Acoperiti Lutoya cu capac pentru a evita evaporarea apei.
Shop
VREI SA DEVII PARTENER
FOLLOW US

© Lutoya Creativ SRL 2024 | Conținut cu drepturi proteja | Termeni și condiții